Posted on

Τρείς Μάγισσες 750ml

τρείς μάγισσες

Ήταν το 2011 όταν ο Χρήστος Μπαραφάκας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πιο φρουτώδες δροσιστικό κρασί που θα μπορούσε να ταιριάξει σε όλες τις ώρες.

Το οινοποιείο μιας και βρίσκεται στην Νεμέα θα έπρεπε οπωσδήποτε να περιείχε την ποικιλία σύμβολο της περιοχής, το Αγιωργίτικο.

Ενώ για τα αρώματα και γεύσεις από άνθη επιλέχθηκε το Μοσχοφίλερο δημοφιλής ποικιλία της ανατολικής Πελοποννήσου, με το Syrah να έρχεται να προσθέσει και αυτό το χαρακτήρα του.

Την ποικιλιακή σύνθεση έρχεται να συμπληρώσει το στυλ οινοποίησης με μια ημίγλυκη ημιαφρώδη έκδοση. Απολαύστε το στους 8oC – 10οC

“Και το όνομα αυτού

Τρείς Μάγισσες”

τρεις μαγισσες μπαραφάκα

Χρώμα, Λαμπερό ροζ με ιώδεις ανταύγειες

Μπουκέτο, Φίνο αλλά και γενναιόδωρο, δελεαστικά αρώματα κόκκινων φρούτων – φράουλα και κράνα – δένουν αρμονικά με νότες λευκών ανθέων.

Στόμα, Πληθωρικό και γεμάτο στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και δυναμική παρουσία φυσαλίδων. Τα παραπάνω στοιχεία λειτουργούν συνεργατικά προσφέροντας ένα γενναιόδωρο και κρεμώδες στόμα με αρμονική γλυκύτητα και φρουτώδη αρωματική επίγευση.

Αλκοόλ, 11,5%

Γευστικά ταιριάσματα, Φρουτοσαλάτες, ελαφριά γλυκά με φρούτα, παγωτά, κρέμες όπως πανακότα ή μπαβαρουάζ. Συστήνεται ανεπιφύλακτα ως κρασί απεριτίφ.

 

τρείς μάγισσες

Βρείτε το εδώ

Μάθετε περισσότερα για το οινοποιείο εδώ.

Πληροφορίες για την διαδικασία παρασκευής

Η οινοποίηση της κάθε ποικιλίας λαμβάνει χώρα ξεχωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας 16-17οC. Οι ζυμώσεις διακόπτονται με ψύξη του ζυμούμενου γλεύκους αφήνοντας υπολειπόμενα σάκχαρα στον οίνου. Αμέσως μετά πραγματοποιείται το χαρμάνι των τριών μαγισσών και ακολουθούν μεταζυμωτικες ενέργειες με περιοδική αιώρηση οινολασπών για περίπου 1 μήνα οπότε και ξεκινούν οι διεργασίες για την προετοιμασία εμφιάλωσης.