Posted on

Τα ροζέ του καλοκαιριού από την Αχαΐα

Τα ροζέ του καλοκαιριού

Τα ροζέ του καλοκαιριού

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το καλοκαίρι έχει ήδη έρθει και μας έπιασε απροετοίμαστους καθώς η καραντίνα της άνοιξης δεν μας άφησε να καταλάβουμε το πέρασμα του χειμώνα.

Τα ροζέ κρασιά του καλοκαιριού από την Αχαΐα είναι εδώ για να μας δροσίσουν, σερβίρονται πάντα σε θερμοκρασίες 12 οC -15οC, δείτε τα παρακάτω:

Petite Fleur, Οινοποιία Παρπαρούση, Σιδερίτης, Μόβρη Αχαΐας και Μποζαΐτικα

Ίσως το πρώτο οινοποιείο στην Ελλάδα που οινοποίησε την τοπική ποικιλία Σιδερίτη και μάλιστα σε Ροζέ εκδοχή, υπάρχει και η λευκή με την ετικέτα «Δώρα Διονύσου». Κατάφεραν να δώσουν ένα τόσο ιδιαίτερο κρασί που η παραγωγή κάθε χρονιάς σχεδόν εξαντλείται. Πίνεται ως καλωσόρισμα χωρίς τη συνοδεία φαγητού αλλά και με ψάρια, κρέατα με λευκές σάλτσες, ζυμαρικά και αλλαντικά. Βρείτε το εδώ.

Petit Fleur ροζε παρπαρουσης

Merlot ημίξηρο, Κτήμα Ορφανού, Παραλία Πατρών

Ένα διαφορετικό ροζέ Merlot από το Κτήμα Ορφανού που δεν θα περίμενε κανείς να δώσει νότες λουκουμιού και τριαντάφυλλου, ενώ η ημίξηρή του εκδοχή το κάνει κατάλληλο για κάθε στιγμή της μέρας με φαγητό ή χωρίς. Τυριά, ψάρι ψητό σχάρας, πιάτα εξωτικής αλλά και μεσογειακής κουζίνας, ζυμαρικά και πουλερικά σε σάλτσα ντομάτας. Επίσης σερβίρεται και σαν απεριτίφ. Βρείτε το εδώ.

κτήμα ορφανου merlot ημίξηρο

Τα ροζέ του καλοκαιριού

Παρακάτω ακολουθούν 2 παρόμοιες εμφιαλώσεις από την σπάνια τοπική ποικιλία της Αχαίας, Μαύρο Καλαβρυτινό με την συμμετοχή της Syrah. Μπορούν να συνοδέψουν ιδανικά πίτσες, ασιατική κουζίνα, ελαφρά λαδερά και ζυμαρικά. Απολαύστε το δροσερό στους 12ºC.

Έλξις Κρασιά Καπαρδέλη, Μαύρο Καλαβρυτινό, Syrah

Κρασια Καπαρδελη μαυρο καλαβρυτινο syrahΒρείτε το εδώ.

Νότος Οινοποιείο Κανακάρη, Μαύρο Καλαβρυτινό, Syrah, Αιγιαλεία

 

οινοποιείο κανακρη ροζε νοτος μαυρο καλαβρυτινο shyra

Βρείτε το εδώ.

Μοίρα Κρυφή, ξηρό Ροζέ Merlot, Μαυροδάφνη, Λουσικά

Πάντρεμα 2 ερυθρών ποικιλιών στην ροζέ τους εκδοχή, δίνοντας ένα οριακά ξηρό προς ημίξηρο κρασί, κατασκευασμένο με μια ιδιαίτερη τεχνική.

«Εφαρμόζοντας πειραματικά ένα ξεχασμένο τέχνασμα ωρίμανσης των σταφυλιών, πήραμε ένα νέο κρασί για πρώτη φορά. Στρίψαμε τους μίσχους των σταφυλιών χωρίς να τα κόψουμε και με την τέχνη του ξεφυλλίσματος τα εκθέσαμε φυσικά σ περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας. Το στρίψιμο είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή ροής χυμών από το αμπέλι στο σταφύλι και την αύξηση των σακχάρων μέσα σε αυτό.»

Κατάλληλο για τα  λαδερά της ελληνικής κουζίνας ή γαρίδες αλλά μπορεί να καταναλωθεί και σκέτο. Βρείτε το εδώ.

Μοίρα Κρυφή Merlot, Μαυροδάφνη, Τέταρτη Γενιά Οικονομόπουλος

Joy,  ροζέ ημίξηρη μαυροδάφνη,  Αχαιών Οινοποιιτική, Αιγιαλεία

Η μοναδική εκδοχή της μαυροδάφνης με αυτού του είδους την εμφιάλωση, ημίξηρη και ροζέ, δίνοντας ένα κρασί για όλες τις περιστάσεις. Ιδανικό σαν απεριτίφ αλλά και για σαλάτες με γλυκιές σάλτσες, πικάντικα πιάτα ασιατικής κουζίνας, σαγανάκι τυριών, ποικιλίες τυριών και φρουτοσαλάτες. Βρείτε το εδώ.

Joy Μαυροδάφνη Αχαιών Οινοποιητική

Θέλετε να λαμβάνεται κι άλλες προτάσεις για κρασιά στο email χωρίς να σας στέλνουμε ενοχλητικό περιεχόμενο;

Δώστε το email σας παρακάτω

Τα ροζέ του καλοκαιριού

Τα ροζέ του καλοκαιριού

Δείτε και άλλες ροζέ επιλογές εδώ.

Δείτε εδώ πως φτιάχνονται τα ροζέ.