Posted on

Μαλαγουζιά Καρακάξα, μια διαφορετική πρόταση 1

Μαλαγουζιά Καρακάξα

Μαλαγουζιά Καρακάξα

Η πιο hot ποικιλία εδώ και λίγα χρόνια στην Ελλάδα, που αν και ξεκίνησε από την Χαλκιδική και το Porto Carras όπου την ανέδειξε Ευάγγελος Γεροβασιλείου, πλέον έχει φυτευτεί σε όλη την χώρα.

Σε αυτή την προσπάθεια έρχεται να συμβάλει και η ετικέτα με την ονομασία Καρακάξα, από την οικογένεια Κορδά στην Πάτρα.

Με χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του κρασιού και της ποτοποιίας επέλεξε την πρώτη ύλη από το τόπο καταγωγής της ποικιλίας, την Αιτωλοακαρνανία και επιμελήθηκε όλη την διαδικασία μέχρι την εμφιάλωση.

Το αποτέλεσμα, η μαλαγουζιά Καρακάξα, δικαίωσε τους εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος καθώς έδωσε μια εμφιάλωση, με μεγάλη ένταση των χαρακτηριστικών της ποικιλίας, που έτυχε να την δοκιμάσουμε στην έκθεση Patras Wine Fair – www.patraswinefair.gr στις 16/02/2020.

Χρώμα: Άχυροκίτρινο

Άρωμα: Έντονα αρωματικό που θυμίζει, μάνγκο, ανανά, ροδάκινο καθώς και άνθη λεμονιού.

Γεύση: Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού και μακρά επίγευση.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών, μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.

Καρακάξα

Το όνομα, αποτελεί έμπνευση από το πουλί που επισκέπτεται τους αμπελώνες και γεύεται τις ρόγες από τους καρπούς.

Το εικαστικό, ανέλαβε να υλοποιήσει το γραφείο Paper Plain απο την Πάτρα.

Μπορείτε να την προμηθευτείτε εδώ.

Μαλαγουζιά Καρακάξα κορδάς